Medicinske usluge i zdravstvena njega

U Penzionerskom domu sa stacionarom pružaju se osnovne medicinske usluge i pomoć za što je zaduženo stručno osoblje uz koje je i jednom tjedno osiguran i pregled liječnika opće prakse. U slučaju težih ili naglih pogoršanja zdravstvenog stanja korisnika, u pomoć se poziva hitna služba ili vrši hitan transport u druge zdravstvene ustanove.

Usluge koje pruža medicinsko osoblje su:

  • besplatan prijevoz na specijalističke preglede;
  • podjela tabletarne terapije;
  • mjerenje krvnog tlaka, tjelesne temperature i šećera;
  • davanje inzulina;
  • previjanje rana na osnovu preporuke liječnika;
  • fizikalni tretman na osnovu preporuke liječnika;

 

Korisnicima je svakodnevno na raspolaganju i usluga fizioterapeuta, koji brine o njihovom zdravlju i fizičkoj spremnosti. Fizioterapija i terapija uz pomoć raznih didaktičkih sredstava obuhvaća postupke unapređenja zdravlja, prevencije i liječenja bolesti, te postizanje određenog stupnja tjelesnog oporavka, integraciju korisnika u društvo i postizanje bolje kvalitete života.

Kako bi se korisnici osjećali zbrinuto, ali i dostojanstveno, svakodnevno im se osiguravaju usluge zdravstvene njege i higijene. Navedene usluge podrazumijevaju: hranjenje polupokretnih i nepokretnih korisnika; kvalitetnu njegu uz prevenciju dekubitusa; svakodnevnu osobnu higijenu; pružanje pomoći pri korištenju toaleta; kupanje, brijanje i šišanje polupokretnih i nepokretnih korisnika.

Dom raspolaže vlastitom profesionalnom praonicom rublja i posteljine.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…