Us laoreet dignissim vel.

Usluge socijalne zaštite

JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ ZDK je mjesto gdje se starim osobama nastoji stvoriti ugodna, domaćinska atmosfera kako bi njihovo najzrelije doba bilo što kvalitetnije, a slobodno vrijeme što ispunjenije.

Glavni zadatak socijalnih radnika je ostvarivanje kontinuiranog individualnog i grupnog rada s korisnicima kako bi se u potpunosti prilagodili uvjetima života u Domu. Za korisnike se organizira niz aktivnosti poput igranja društvenih igara, kreativnih radionica (pletenje, heklanje, kulinarska radionica, hortikulturalna radionica, radionice čitanja knjiga i novina i dr.), edukacija o temama interesantnim za njihovo doba, proslave rođendana, obilježavanje važnih datuma, vjerskih praznika i slično.

Ostvarivanjem suradnje s obrazovnim i kulturnim institucijama, te obostranim posjetama, korisnici se uvode i u aktivnosti lokalne zajednice. Korisnici tako imaju priliku sudjelovati u organiziranim grupnim posjetama djece iz vrtića i škola, te  korisnika drugih domova za stare osobe.

Kontinuirano nastojimo osmišljavati i provoditi projekte čiji je glavni cilj pružanje bolje i kvalitetnije usluge našim korisnicima.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…