×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 439
JUser: :_load: Unable to load user with ID: 315

O nama

  • By
  • Static
  • 16 Sep 2016
  • Rate this item
    (1 Vote)

O nama

JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ Zeničko-dobojskog kantona je ustanova kojaobavlja djelatnost socijalne zaštite u ustanovi sa smještajem, što uključuje određenistupanj zdravstvene njege za osobe koje su zbrinute i smještene u ovoj ustanovi, kaoi za osobe kod kojih je završeno liječenje u zdravstvenim ustanovama.

Penzionerski dom se bavi pružanjem usluge smještaja, prehrane, zdravstvene njegei higijene za starije osobe, kao i organiziranjem drugih aktivnosti ovisno o potrebamai željama korisnika. Osim osnovne djelatnosti, Ustanova se također bavi i pružanjemkomercijalnih hotelskih usluga.

Naša misija je osigurati osobama treće životne dobi dostojanstvenu i sigurnu,sadržajima bogatu, starost, u ugodnom ambijentu Doma. O zdravlju naših korisnika izadovoljenju njihovih životnih potreba brine stručno osoblje nadahnuto načelimahumanosti i predanosti. Korisnicima je na raspolaganju 26 medicinskih tehničara injegovatelja, 3 socijalna radnika, 1 fizioterapeut, te jednom tjedno liječnik specijalistiz Doma zdravlja Zenica.

Ustanova je trenutno u fazi uvođenja i certifikata BAS EN ISO 9001:2015 ostandardu kvaliteta, čime nastojimo svoju uslugu podići na najvišu razinu. U planu je iprovođenje i HACCP sistema, kojim se preventivno osigurava sigurnost hrane usvakom koraku procesa proizvodnje.Kvalitetne usluge pružaju se i u komercijalnom odjelu za smještaj gostiju.

Na raspolaganju su apartmani sa dvokrevetnim sobama, u rangu hotela sa dvijezvjezdice, kao i druge ugostiteljske usluge. Hotel raspolaže prostorom pogodnim zarazličite sadržaje. Gosti našeg Hotela imaju mogućnost uživati u domaćinskomugođaju u tihom i mirnom ambijentu. Prednost je također i pristup glavnimprometnicama te osiguran i besplatan parking.

 

Povijest

Kamen temeljac za početak radova na Domu penzionera postavljen je na Dan oslobođenja Zenice, 12.04.1989. godine. Dom je u funkciju predan 12.09.1991. godine, a prvi zaposlenici su počeli sa radom kao dio radne jedinice „Dom penzionera“ Zenica u sastavu radne organizacije „Domovi penzionera“ BiH sa sjedištem u Sarajevu. Pored ovog Doma, u sastavu su bili domovi u Mostaru, Tuzli, Doboju, Trebinju i Bihaću.

Glavni arhitekt zgrade Doma je Zvjezdan Turkić iz Zenice, koji je za idejno rješenje Doma dobio prestižnu nagradu. Izvođač radova je bila „Izgradnja“ Zenica, a glavni financijer SIZ PIOBiH, dok je Općina osigurala lokaciju za izgradnju u novom naselju Babina rijeka (Staro Radakovo).

Dom penzionera bio je po svojim karakteristikama hotel visoke „B“ kategorije sa 200 ležaja, od kojih je 19 ležaja namijenjeno za intenzivnu njegu stacionarskog tipa, dok su 80% smještajnog kapaciteta činile jednokrevetne sobe. Zgrada Penzionerskog doma raspolaže sa tri bloka A, B, C, sa visokim prizemljem, niskim prizemljem, suterenom, I i II  katom. Sve sobe imaju vlastito kupatilo i balkon. Ustanova raspolaže odvojenim ekonomskim ulazom, tehničkim blokom, uredima i poslovnim prostorima.

Izgradnja ovog modernog objekta bila je od velikog značaja za Grad Zenicu.

 

About:

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…