×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 439
JUser: :_load: Unable to load user with ID: 315

Usluge socijalne zaštite

  • By
  • Static
  • 16 Feb 2017
  • Rate this item
    (2 votes)

JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ ZDK je mjesto gdje se starim osobama nastoji stvoriti ugodna, domaćinska atmosfera kako bi njihovo najzrelije doba bilo što kvalitetnije, a slobodno vrijeme što ispunjenije.

Glavni zadatak socijalnih radnika je ostvarivanje kontinuiranog individualnog i grupnog rada s korisnicima kako bi se u potpunosti prilagodili uvjetima života u Domu. Za korisnike se organizira niz aktivnosti poput igranja društvenih igara, kreativnih radionica (pletenje, heklanje, kulinarska radionica, hortikulturalna radionica, radionice čitanja knjiga i novina i dr.), edukacija o temama interesantnim za njihovo doba, proslave rođendana, obilježavanje važnih datuma, vjerskih praznika i slično.

Ostvarivanjem suradnje s obrazovnim i kulturnim institucijama, te obostranim posjetama, korisnici se uvode i u aktivnosti lokalne zajednice. Korisnici tako imaju priliku sudjelovati u organiziranim grupnim posjetama djece iz vrtića i škola, te  korisnika drugih domova za stare osobe.

Kontinuirano nastojimo osmišljavati i provoditi projekte čiji je glavni cilj pružanje bolje i kvalitetnije usluge našim korisnicima.

About:

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…